Choď na obsah Choď na menu

Deň vody 2012

 

 
    

Pri príležitosti Medzinárodného dňa vody každý rok organizujeme fotografickú súťaž na tému Voda. A tento rok to bol už 4. ročník súťaže počas, ktorého mali možnosť žiaci fotografovať zaujímavé vodné úkazy. Každý rok sa počet súťažiacich násobí, tento krát sme na nástenku vystavili 205 fotografií. Žiaci svojimi hlasmi rozhodli, ktoré fotografie ich oslovili najviac. Výhercovia dostali krásne hodnotné ceny, ktoré venovalo Združenie rodičov a priateľov školy. Na neúspešných účastníkov čakala aj sladká čokoládová odmena.

 

1.       Stupeň

 

1.       miesto: Martin Baláš 1.B

 

2.       miesto: Martin Baláš 1.B

 

3.       miesto: Emka Kováčová 1.B,

 

2.       Stupeň

 

1.       miesto: Jakub Gallo 9.A

 

2.       miesto: Alžbeta Polláková 9.C

 

3.       miesto: Matej Nezdoba 9.C

 

    Tento rok sme pripravili súťaž nielen pre žiakov ale aj pre učiteľov. Na druhom  druhom stupni si mali pedagógovia pripraviť  svoje hodiny, tak aby v rámci predmetu odučili tému Voda čo najzaujímavejšie. Pre deti si pripravili rôzne aktivity, súťaže, zaujímavosti z vodnej ríše. Žiaci tak tvorili na informatike vodné animácie, na matematike poháriky s využitím geometrie, kreslili akvária s využitím geometrických útvarov. Na slovenskom jazyku a dejepise vyhľadávali slová s vodnou tematikou v texte, na biológií určovali vodné druhy rastlín, živočíchov, na chémii sa zasa naučili zaujímavosti o vode ako chemickej látke. V závere dňa mohli žiaci hlasovať, ktorý učiteľ ich zaujal v tento deň najviac. Učiteľov sme následne ocenili praktickou kozmetikou.

 

1.       miesto: Mgr. Brezniaková

 

2.       miesto: Mgr. Mrukviová

 

3.       miesto: Mgr. Furcoňová, Bíziková, Ďanovská, Lehotská

 

 

 

Na prvom stupni sa učitelia zapojili do Dňa Vody odovzdaním vypracovanej prípravy. Podrobne v nej popísali svoje aktivity na tému Voda, ktoré budú na jednotlivých hodinách realizovať. Predsedníčka žiackeho parlamentu Barborka Jesenská napokon rozhodla o víťazoch. Do súťaže sa zapojili štyri pani učiteľky, tri z nich sme taktiež ocenili kozmetickými darčekmi.

 

 

 

1.       miesto: Mgr. Mária Veselá

 

2.       miesto: Mgr. Ivana Trnková

 

3.       miesto: Mgr. Dagmar Cígerová

                                                                                                     
 

                                                  Mgr. Lucia Brezniaková

Koordinátorka ENV