Choď na obsah Choď na menu

Prvé miesto v biologickej olympiáde pre Karolínku Prchlíkovú

Kategória C biologickej olympiády sa skladá z teoreticko-praktickej časti a projektovej časti. Je venovaná žiakom 8. a 9. ročníka.

      V projektovej časti kategórie C sa školského kola zúčastnilo 60 žiakov 9. ročníka. Svoje práce tvorili ako súčasť kooperatívneho projektového vyučovania Mladí environmentalisti realizovaného od septembra do konca novembra. Úspešnými riešiteľmi sa stalo 43 žiakov. Do obvodného kola postúpila Karolínka Prchlíková ako vedúca tímu umiestneného na druhom mieste.

Tab. 1 Výsledková listina školského kola biol. olympiády kat. C, praktická časť

miesto

meno

Názov projektu

trieda

1.

Tonhajzerová, Klaudia Vetešková, Patrícia Korbeľová, Natália Marcová, Paulína Poloncová

VB- verejná bezpečnosť

9.A

2.

Karolína Prchlíková, Radoslava Rohoňová, Diana Babicová, Lucia Frimmelová, Nikoleta Sukeníková

Keď nesvietiš ušetríš

9.B

3.

Sandra Hodoňová, Zuzana Stanová, Zuzana Leštinská, Natália Jesenská

Pešo ďalej zájdeš

9.C

 

      V obvodnom kole projektovej časti kategórie C sa Karolínka Prchlíková z 9.B triedy umiestnila na 1. mieste so svojím projektom s názvom Keď nesvietiš ušetríš. Cieľom jej práce bolo znížiť počet zasvietených svetiel v triedach druhého stupňa. Vytvorila pre triedy náučné nápisy, billboard, počet svetiel sledovala pôvodnou a následnou ekohliadkou. Zo svojho pozorovania vytvorila 5 stranovú správu a poster. Za mesiac sa jej podarilo znížiť počet zasvietených svetiel v našich triedach o 8%.

      Teoreticko- praktickej časti sa školského kola sa zúčastnilo 10 žiakov. Úspešne absolvovalo 8 z nich (úspešnosť nad 50%).

Tab. 2. Výsledková listina školského kola biol. olympiády kat. C, teoreticko-praktická časť miesto

miesto

meno

trieda

úspešnosť

1.

Sven Stanček

8.B

68,1%

2.

Karolína Prchlíková

9.B

67,5 %

3.

Beáta Augustínová

8.B

63,75 %

 

      Do obvodného kola postúpili dvaja žiaci Svenko Stanček z 8.B triedy a Karolínka Prchlíková z 9.B. V obvodnom kole sa Karolínka Prchlíková umiestnila na 7. mieste a Sven Stanček na 9. mieste.

      Všetkým žiakom, ktorí svoj voľný čas venovali reprezentácii školy veľmi pekne ďakujeme a prajeme im veľa úspechov v osobnom aj študentskom živote.

Mgr. Brezniaková

 

Náhľad fotografií zo zložky Prvé miesto pre Karolínku