Choď na obsah Choď na menu

Rozhlasové vysielanie Najekotrieda

27. 11. 2016

      Milí žiaci, dnešným dňom štartujeme celoročnú súťaž o  Najekotriedu.

     Počas celého roka Vám budeme priebežne vyhlasovať rôzne aktivity zamerané na ochranu životného prostredia. Vašou úlohou bude správne triediť odpad v svojej triede, starať sa o šetrenie energie, zvieratká v areáli školy, preukázať sa nielen svojimi vedomosťami, ale hlavne ochotou prispieť k ochrane prostredia. Od dnešného dňa stačí iba sledovať oznamy na stránke www.environmentalnavychova.estranky.sk  alebo počúvať rozhlasové vysielanie štúdia Jahoda.

    Prvú úlohu si pre Vás pripravili žiaci 9. A triedy.

 

      Dobrý deň. V rámci projektového vyučovania na hodinách biológie sme sa naučili ako môžeme šetriť energiou, vodou, hospodáriť s odpadom, znížiť náš podiel na znečisťovaní ovzdušia a ochraňovať zeleň, ktorá má pre nás obrovský význam.

     V praktickej časti  projektového vyučovania máme tento mesiac ukázať ako my prispievame k ochrane životného prostredia. Naša skupina Mladí separáči sme sa rozhodli vyčistiť plochu zelene na Lázkach, zbaviť ju odpadu a správne ho vyseparovať.

       V rámci prvej aktivity súťaže o Najkekotriedu Vás teda vyzývame aby ste nás nasledovali. Zapojiť sa môže ktokoľvek. Jednotlivci ale aj skupiny. Stačí iba nájsť  plochu zelene okolo vás znečistenú odpadom, vyčistiť ju a správne vytriediť odpad. Z vašej akcie natočte video alebo nafoťte fotografie miesta pred a po záťahu. Doklady o realizácii očisty zelene prineste do 1. decembra do 9.A Gregorovi Čalkovskému.

       Okrem prvých bodov do súťaže o najekotriedu , môžete získať jednotku do kativít na hodinách biológie a  hodnotné vecné ceny, ktoré do súťaže venovala firma Markisport . Tak neváhajte, ochraňujte a dokumentujte. Tešíme sa na Vaše príspevky.