Choď na obsah Choď na menu

Enviráčik 03/2011

7. 3. 2011
      Marec Mesiac knihy sa blíži, no my environmentalisti ho chápame tak trocha inak. Tento mesiac je pre nás mesiacom vody, keďže dňa 22. marca sa na celom svete slávi Deň vody. Ako už iste viete, v marci vyhlasujeme už tretí ročník obľúbenej fotografickej súťaže Voda. DO 20. marca 2011 teda môžete odovzdávať fotografie s problematikou vody o rozmere 9x 13 cm do prírodopisného kabinetu pani uč. Brezniakovej. 22. marca rozhodnete hlasovaním o výhercovi, ktorý získa krásnu cenu.
    V januári sme vyhlásili Zber uzáverov z plastových fliaš. Najviac kusov  sa podarilo nazbierať žiakovi 6. D triedy Stankovi Jesenskému, za čo mu veľmi pekne ďakujeme a prosíme ho, aby si dňa 10. marca cez veľkú prestávku prišiel prevziať knižnú cenu do prírodopisného kabinetu.
   Vo februári sme ukončili aj 1. kolo prírodovedného školského kvízu. Výzvu pani učiteliek prijali iba triedy 7.B a 8.B, ktoré týmto postupujú do druhého kola s témou: Človek.
    Tento mesiac sa znova na poslednom mieste v separovaní umiestnila trieda pani učiteľky Furcoňovej 5.C. Zjavne sa im vynášanie kontajnerov na chodbe veľmi páči. Najlepšie separujúcimi triedami sa stali opäť 7.B a 8.A. Prehľad bodov v separovaní odpadu uvádzame v nasledujúcej tabuľke( max.počet bodov bol 9):
 
5.A
5.B
5.C
6.A
6.B
6.C
6.D
7.A
7.B
7.C
8.A
8.B
8.C
9.A
9.B
9.C
body
5,5
6
4,5
5
6,B
5,5
7,5
6
8,5
4
8,5
7
6
7
5,5
8
7.C a 8.C boli počas dvoch ekohliadok zrušené a preto majú menší počet bodov, do výsledného hodnotenia sa nezarátali
           Blíži sa Deň Zeme (20. apríla) a s ním deň plný environmentálnych aktivít. Radi by sme privítali vaše nápady ako v tento  deň zábavne preveriť  vedomosti z ochrany životného prostredia. Vaše návrhy napíšte a vhoďte do krabice ,Zelené nápady, umiestnenej pred kabinetom prírodopisu. Zároveň vás prosíme, aby ste aj naďalej prinášali nielen uzávery z plastových fliaš, ale aj samotné plastové fľaše. Tento odpad bude využitý na zábavné aktivity počas Dňa Zeme.
       Novinka!!!!
     Naša škola sa tohto roku zapojila do novej environmentálnej súťaže Recyklohry. Splnením rôznych súťažných úloh škola získa body, ktoré premení na zaujímavé ceny. Zároveň sme získali separačnú nádobu na elektroodpad, ktorá sa nachádza pred zborovňou.   Návod čo patrí a nepatrí do tejto zbernej nádoby je umiestnený nad nádobou. Dnešným dňom tak spúšťame aj zber elektroodpadu.
 

Ďakujeme a prajeme pekný deň.                         Mgr. Lucia Brezniaková