Choď na obsah Choď na menu

Enviráčik 01/2011

20. 2. 2011
      Do nového roka prajeme všetkým zamestnancom školy a žiakom veľa zdravia, šťastia a úspechov v práci.
     S príchodom nového roka sme sa dozvedeli, kto bude v mesiaci január vyprázdňovať separačné nádoby na chodbe. Najhoršie separujúcou triedou na škole v mesiaci december sa stala 6. A, ktorá z možných 12 bodov za separovanie získala iba 4,5 bodu. Preto budú žiaci 6.A vynášať separačné nádoby na chodbách do konca januára. Najväčší podiel na ochrane životného prostredia pomocou správnej separácie majú triedy 7.A, 7.B, 9.C a 8.A. Počet bodov za separovanie v decembri je uvedený v nasledujúcej tabuľke( maximálny počet bol 12).
trieda
5.A
5.B
5.C
6.A
6.B
6.C
6.D
7.A
7.B
7.C
8.A
8.B
8.C
9.A
9.B
9.C
body
8
7
7
4,5
8,5
6
8,5
10
10
5,5
9,5
6,5
8
3,5
4
10
Vysvetlivky- nízky počet 9.A a 9.B súvisí s ich neprítomnosťou v škole a preto sa do hodnotenia nezarátali
     Aj naďalej prosíme všetkých žiakov, aby dodržiavali správne separovanie a vhadzovali odpad do správnych nádob. Po skončení vyučovania obsah nádob v triede, pred opustením triedy, vysypte do separačných nádob na chodbe.
      V tomto mesiaci s omeškaním spúšťame 1. ročník prírodovedného kvízu, ktoré pre Vás pripravili pani uč. Brezniaková, Kišová, Froľová a Mladá. Otázky na tému Voda z jednotlivých prírodovedných predmetov sú umiestnené na nástenke pri 7. B triede. Kto si trúfa popasovať sa so zaujímavými témami, môže do konca februára zodpovedať na otázky a odpovede doniesť do prírodopisného kabinetu. Priebežné poradie bude vyhlásené v rozhlase a po ukončení troch kôl kvízu na konci roka budú na výhercov čakať zaujímavé ceny.
      V mesiaci december sme vyhlásili súťaž o najkrajšiu vtáčiu búdku. Výhercami sa stali  Jakub Blaško z 5. A triedy a Jarka Olajcová zo 6.A. Výhercom srdečne ďakujeme, blahoželáme a prosíme, aby si po vecnú cenu prišli do kabinetu prírodopisu dňa 14. januára( v piatok) cez veľkú prestávku. Zároveň ďakujeme žiakom: Emke Ondráčkovej, Natálke Ostrodickej, Barborke Majdovej, Veronike Tatarkovej, Veronike Valockej a Mirke Barátovej za prinesenie chutných dobrôtok pre zvieratká.
      Kedže každý mesiac vyhlasujeme novú súťaž ani tento mesiac nebude výnimkou. Január sa ponesie v znamení plastových uzáverov z fliaš. Vyhlasujeme zber uzáverov z plastových fliaš. Prosíme preto všetkých žiakov, aby do konca januára prinášali do prírodopisného kabinetu uzávery z plastových fliaš akejkoľvek farby. Žiak, ktorý prispeje do našej súťaže najväčším počtom uzáverov, bude samozrejme odmenený peknou cenou.
     Na záver prosíme všetkých zamestnancov a žiakov školy, aby dbali na šetrenie vodou a energiou a dôsledne uzatvárali vodovodné kohútiky a zhasínali svetlá na toaletách a v triedach .
Mgr. Lucia Brezniaková
Koordinátorka ENV pre 2. stupeň