Choď na obsah Choď na menu

20.apríla 2011

2. 5. 2011
Rozhlasové vysielanie
 
       Dobrý deň milí ochranári prírody, dnes je ten najdôležitejší deň pre všetkých ľudí, ktorí chcú vlastným príčinením prispieť k ochrane životného prostredia. Na celom svete sa 22. apríl oslavuje ako Deň Zeme.
       Dnes sme si pre Vás pripravili množstvo zaujímavých aktivít, ktoré sme nazvali environmentálnou olympiádou s podtextom Žiaci pre les. Už po tomto rozhlasovom vysielaní Vám naši administrátori prinesú zapečatené obálky s tajnými úlohami. Po splnení týchto troch tajných úloh sa postupne odoberiete na jednotlivé stanovištia, pričom začínate stanovišťom, ktoré máte uvedené na obálke. Obálku so splnenými úlohami si zoberiete so sebou.
       N a každom stanovišti sa rozdelíte do niekoľkých skupín podľa pokynov koordinátorov, pričom každá skupina bude plniť inú úlohu. Využite čas na každom stanovišti, pracujte rýchlo, koordinovane ,pretože čas na jednom stanovišti je obmedzený maximálne na 15 minút. Pri odchode zo stanovišťa vám koordinátori pripíšu do tabuľky toľko bodov, koľko získate za splnenie úloh.
        Po absolvovaní všetkých stanovíšť odovzdáte svoju hodnotiacu tabuľku na vyhodnocovacom stanovišti a na konci 4 hodiny vyhlásime tri triedy, ktoré sa umiestnili na popredných miestach. Trieda na prvom mieste získa maxipizzu, na druhom a treťom mieste sladký koláč.
      Po vyhlásení výsledkov sa odoberiete do svojich tried, kde sa občerstvíte a počkáte na rozhlasovú výzvu k evakuácii školy. Po opustení areálu školy sa zapojíte do výzvy ministra životného prostredia   a vyčistíte od odpadu sídlisko Ľadoveň.