Choď na obsah Choď na menu

Eko-kódex

28. 6. 2010

 

     Posledným stupňom metodológie programu Zelená škola je krok 7, t.j. eko-kódex .  Každá škola vytvorí svoj vlastný eko-kódex. Ide o vyhlásenie hodnôt a cieľov, zdôrazňujúc, čo sa študenti pokúšajú dosiahnuť.Cieľom medzinárodnej súťaže eko-kódexov bolo zblížiť Zelené školy po celom svete, podporiť aktívnu participáciu a kreativitu študentov, ktorí sú do programu Eco-Schools zapojení.

     Naše žiačky Nikola Kubová, Martina Bjelová a Elena Giertlová) ukázali jasným spôsobom, pri zapojení predstavivosti a fantázie, svoj prisľub aktívneho postoja voči zmene klímy pomocou kresieb a vyhlásení. Jasne sme spoločne deklarovali akými aktivitami chceme v tomto školskom roku prispieť k ochrane klímy.

     Námet eko-kódexu sme si rozvrhli na zasadnutí Kolégia Zelenej školy, kde sme prizvali aj výtvarne nadaných žiakov. Týmto žiakom sme vysvetlili ako si predstavujeme vzhľad nášho eko-kódexu, čo ním chceme deklarovať a poprosili sme ich aby nám vytvorili predbežné skice. Počas nasledujúceho týždňa spoločne s pani učiteľkou vytvorili konečnú podobu eko-kódexu.

      Na naše potešenie sme v celoslovenskom kole obsadili 3. miesto ohodnotené finančnou odmenou 500 dolárov.

 

Náhľad fotografií zo zložky Eko-kódex

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.