Choď na obsah Choď na menu

Environmentálna výchova v 8. ročníku

24. 3. 2010

Náučný chodník Magna Via
 
 

      Projekt s názvom Náučný polygón Magna Via je určený pre žiakov 8. ročníka základných škôl v martinskom okrese a prebieha pod hlavičkou Centra voľného času v Turčianskej Štiavničke. V školskom roku 2009/10 sa do neho zapojili aj žiaci ZŠ Jahodnícka.

      Náučný chodník je spracovaný v digitálnej forme pomocou rôznych valcových projekcii, virtuálnych leteckých pohľadov a fotografii. Obsahuje osem zastávok a je situovaný v severovýchodnej časti Turčianskej kotliny. Na jednotlivých zastávkach sa žiaci oboznámili napr. so súčasným stavom CVČ v Turčianskej Štiavničke, ktoré navštívili ešte ako štvrtáci v rámci environmentálnej výchovy. V rámci prednášky si preverili svoje znalosti z botaniky a dozvedeli sa o význame minerálnych vôd, ich rozšírením a lokalizáciou v Turčianskej kotline. Počas prednášky vypracovali žiaci zadané úlohy, ktoré boli zamerané nielen na prírodopisnú oblasť, ale aj regionálnu výchovu.

      Keďže sa počas jednej vyučovacej hodiny nestihol absolvovať celý náučný chodník, je možné, že sa zrealizuje ešte jedna prednáška.V nej sa žiaci dozvedia ďalšie zaujímavé informácie a rozširia si svoje poznatky z oblasti zoológie, ochrany prírody a krajiny a ekológie.

                                                      

Mgr. Martin Kondek

CVČ- Turčianska Štiavnička

 

Náhľad fotografií zo zložky Environmentálna výchova 8. ročník