Choď na obsah Choď na menu

Environmentálna výchova pre 5. ročník

15. 11. 2009
Tohto roku sa po prvýkrát naši piataci zúčastnili exkurzie organizovanej spoločne s CVČ- Turčianska Štiavnička v rámci environmentálnej výchovy.
Rozpis exkurzií
deň
trieda
dozor
5. októbra
V. C
Mgr. Kovačíková, Mgr. Porubiská
6. októbra
V. B
Mgr. Lukašíková, Mgr. Porubiská
7. októbra
V.A
Mgr. Brezniaková, Mgr. Porubiská
8. októbra
V. D
RNDr. Jurisová, Mgr. Porubiská
 
      Na exkurziu sme sa samozrejme dostavili pre nás čo najekologickejším spôsobom, autobusom. Hneď na začiatku cesty sme na poli zbadali dve srny a v pozorovaní prírody sme pokračovali v Blatnici. Našimi sprievodcami prírodou boli Mgr. Martin Kondek a Mgr. David Mikulec z CVČ- T.Štiavnička, ktorí svojím prístupom a zápalom dokázali zaujať žiakov natoľko, že bez akéhokoľvek reptania plnili zadávané úlohy a brodili sa lesom.
      Exkurzia bola rozdelená na niekoľko stanovíšť, počas ktorých si žiaci v skupinách overovali svoje znalosti z prírodných zákonitostí v lese. Zostavovali potravový reťazec , zaraďovali rastliny medzi jedovaté a liečivé, museli vymenovať všetkých 8 národných parkov na Slovensku. V Gaderskej doline priamo v teréne, určovali jednotlivé druhy bylín, stromov a kríkov, zaraďovali  ich do etáži, naučili sa správne pochopiť zákazové značky na náučnej tabuli a orientovať vo svetových stranách na mape.
      Po náročnej túre čakalo žiakov záverečné vyhodnotenie a odmeny v podobe krásnych obrázkov zvierat.
                                                                      Mgr. Lucia Brezniaková
 

Náhľad fotografií zo zložky Environmentálna výchova pre 5. ročník

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.