Choď na obsah Choď na menu

Environmentálna výchova 6. ročník

7. 6. 2010
      V Blatnici pred kultúrnym domom nás už čakali zamestnanci CVČ- T. Štiavnička Mgr. Martin Kondek a Mgr. David Mikulec. Pekne nás uvítali a oboznámili nás s programom. Exkurzia bola rozdelená do troch etáp:
1.      V triede sa deti rozdelili do ľubovoľných skupín ,v ktorých pracovali celý deň. Mgr. Martin Kondek im prednášal problematiku lesného ekosystému ( etážovitosť, rozdelenie organizmov, vzťahy v prírode). Žiaci dostali pracovné listy, kde mali zopár teoretických otázok. Na úvodné odpovedali ešte v triede.
2.      Počas turistickej trasy Gaderskou dolinou riešili žiaci množstvo úloh:
·         pomenovávali dreviny
·         zaraďovali organizmy do etáží
·         hľadali v okolí zadané druhy rastlín
·         mali za úlohu vymenovať národné parky na území Slovenska
·         sledovali  pstruhy v jazierku
·         určovali jedovaté a jedlé huby
·         nazerali do jaskyne, kde sa ropuchy chodia páriť
3.      Po návrate do triedy si žiaci zahrali prírodopisnú hru Dobývanie hradu, ktorá bola veľmi pekne spracovaná na počítači. Žiaci sa po správnej odpovedi posunuli o toľko políčok, koľko hodili na kocke. Otázky boli prispôsobené obsahovo tak, aby si žiaci upevnili získané vedomosti o lesnom ekosystéme. Na záver sa vyhodnotila celá súťaž a všetci žiaci dostali za aktívnu prácu kalendáriky.
   Žiaci strávili tento krásny deň veľmi príjemne. Pretekali sa v súťažení, boli veľmi aktívny a cítili sa uvoľnene aj vďaka priateľskému prístupu zamestnancov CVČ. Prednáška bola spracovaná veľmi zaujímavo s využitím modernej techniky, vo veľkej miere sa využívala súťaživosť detí. Na konci dňa mi deti poďakovali, že som vymyslela takú peknú exkurziu a poďakovali za pekne strávený deň.
 
 
Dňa 4. júna 2010                                      Mgr. Lucia Brezniaková
 

Náhľad fotografií zo zložky Environmentálna výchova 6. ročník